Trial ja Biketrial kausi 2012

24.10.2012

Jouni Markkula joukkue SM:ssä, mitä pahempi alamäki sen parempi.
Kuva,Marko Siiskonen
Jouni Markkula joukkue SM:ssä, mitä pahempi alamäki sen parempi. Kuva,Marko Siiskonen
Harri Oittinen lähdössä kynnykseen joukkue SM:ssä.
Kuva,Marko Siiskonen
Harri Oittinen lähdössä kynnykseen joukkue SM:ssä. Kuva,Marko Siiskonen
Tommi Vuojolainen yleisöjaksoilla joukkue SM:ssä
Kuva,Marko Siiskonen
Tommi Vuojolainen yleisöjaksoilla joukkue SM:ssä Kuva,Marko Siiskonen
Sirénin veljekset Mikko ja Olli Hämeen Biketrialissa Sulkavuoressa  
Kuva,Marko Siiskonen
Sirénin veljekset Mikko ja Olli Hämeen Biketrialissa Sulkavuoressa Kuva,Marko Siiskonen
Antti Jukarainen Hämeen Biketrialissa Sulkavuoressa  
Kuva,Marko Siiskonen
Antti Jukarainen Hämeen Biketrialissa Sulkavuoressa Kuva,Marko Siiskonen
LISÄÄ KUVIA kerhon nettisivujen linkistä "kuva-albumi"
LISÄÄ KUVIA kerhon nettisivujen linkistä "kuva-albumi"

Vuosi 2012 oli Hämeen moottorikerholle jälleen menestyksekäs. Hyviä suorityksia nähtiin todella monissa eri luokissa.

Moottoripyörätrialin puolella tulosta syntyi seuraavasti:

SM-tasolla Hämeen moottorikerhon trialin ykkösjoukkue uusi SM –kultansa kerhojoukkueiden SM –kilpailuissa Nokialla. Voittajajoukkueessa ajoivat Jussi Haapanen, Samuli Magga, Jukka Pylväs ja Jouni Markkula.

Jussi Haapanen sijoittui SM -tasolla loppupisteissä sijalle viisi (5), vaikka ajoi vain puolet sarjan osakilpailuista. Jussin kausi hallitsevana Suomenmestarina koki takaiskun Tervakosken SM – osakilpailussa, jossa Jussi loukkaantui, ja joutui jättämään sarjan osakilpailuja väliin. Jussi oli myös yksi neljästä Suomen edustajasta maailmanmestaruus joukkuekilpailussa Sveitsissä.

A-luokassa Mikko Hanninen otti kultaa(1) voittamalla sarjan varmasti tasaisimman luokan. Voittomarginaalia jäi kaksi pistettä kuuden osakilpailun sarjassa. Sarjan tasaisuudesta varmasti kertoo myös se, että Mikko voitti luokan ennen kaikkea tasavahvoilla suorituksillaan voittamatta yhtään osakilpailua. Mikko ansaitsi A –luokan voitollaan pisteitä myös SM –sarjasta sijoittuen loppupisteissä kuudenneksi (6), heti oman kerhon Jussi Haapasen jälkeen.

A-luokassa Hämeen moottorikerhosta kilpaili Myös Jukka Pylväs. Jukka ajoi kuudesta kilpailusta kolme kappaletta saavuttaen näistä kaksi voittoa ja yhden kolmossija. Jukka olisi ollut vahva mestaruuskandidaatti, mikäli olisi pystynyt ajamaan enemmän osakilpailuita. SM –kokonaispisteissä Jukan sijoitus oli yhdestoista (11).

B-luokassa hopeaa (2) otti Hämeen moottorikerhon Mikko Seistola. Mikon suoritusta voi pitää erityisen vakuuttavana, koska Mikko on siirtynyt trialin pariin vasta muutama vuosi sitten. Toki Mikolta löytyy moottoripyörätaustaa muista lajeista… paljon.

B-luokassa ajoi Hämeen moottorikerhosta myös Tommi Kallio ollen luokassa kahdeksas(8). Tommi ajoi satunnaisia osakilpailuita Suomen lisäksi Virossa.

Junioreissa Hämeen moottorikerhoa edusti Tommi Vuojolainen ollen luokassaan hienosti kolmas(3).

Veteraaniluokassa Hämeen moottorikerhoa edusti Sami Jääskeläinen saavuttaen kymmenennen sijan (10).

Super-Cupin voittoon (1) ylsi Hämeen moottorikerhon Harri Oittinen. Muista luokista poiketen osakilpailija oli viisi. Super-Cuppia Hämeen moottorikerhosta ajoivat myös Lari Seppälä, sijoittuen luokassa kuudenneksi (6), Tommi Vuojolaisen oltua yhdeksäs(9).

C-Cupin kolmanneksi (3) ajoi Hämeen moottorikerhon Lari Seppälä. Muita Hämeen moottorikerhon C-cuppiin osallistujia olivat Santtu Selin viides (5), Aleksi Sulkanen yhdeksäs(9) ja Leevi Seppälä viidestoista (15).

C yleisessä luokassa menestystä saavutti Aleksi Sulkanen ollen kolmas (3). Muita Hämeen moottorikerhon edustajia C-yleisessä luokassa olivat Leevi Seppälä, Olli Nieminen, Samuel Jääskeläinen ja Aleksi Saine.

C-vapaa luokassa Hämeen moottorikerhoa edusti Leevi Seppä, Andrew Peltonen, Kalle Kuoppala ja Juho Tommila.

 

Myös biketrialissä Hämeen Moottorikerhon edustus oli vahva kaudella 2012

BTF:n ylläpitämässä biketrialin SM-sarjassa ajettiin tänä vuonna neljä osakilpailua, ja lisäksi Hämeen moottorikerhosta oli vahva edustus viimeisessä Ruotsin biketrial osakilpailussa.  SM-tulokset eivät ole vielä valmistuneet, mutta menestystä on tullut.

Eliitti-luokassa kerhon Olli Siren ajoi tasaisen kauden ollen osakilpailuissa suomalaisista kuskeista sijoilla 2-4. Iloksemme saimme Suomen kilpailuihin myös kansainvälistä väriä, mm. Ranskasta, Venäjältä ja Ruotsista. Valitettavasti kansainväliset kuskit  eivät olleet vieraanvaraisia ja sekoittivat suomalaisten aikeet podiumpaikoista.

Ollin pikkuveli Mikko Siren siirtyi  Elite-luokkaan, ja otti ennakkoluulottomasti niskalenkkejä Eliten jaksoista. Ensimmäisessä osakilpailussa Mikko jopa johti isoveljeään, mutta kisan lopun pisteissä Olli voitti Mikon niukasti yhdellä pisteellä. Saa nähdä, miltä tilanne näyttää ensi kaudella. 

A-luokassa kaudella oli ei ollut montaa osallistujaa, mutta Hämeen Moottorikerhon Mikko Irri oli mukana omissa, Sulkavuoren kisoissa. Toivon mukaan näemme Mikon kilpailemassa myös ensi kaudella.

B-luokassa Hämeen Moottorikerhon Aleksi Sulkanen kävi koko kauden tiukkaa kisaa Jyväskylän poikien kanssa. Aleksi saalisti jokaisesta osakilpailusta hopeatilan, joka on myös Aleksin B-luokan loppusijoitus kaudella 2012.

HäMK:n edustus C-Super luokassa oli vahva. Mukana oli Lari Seppälä, Aleksi Saine, Santtu Selin, Olli Nieminen, Antti Jukarainen, Tuomas Aimonen ja Samuel Jääskeläinen. Viralliset tulokset eivät ole vielä kaudelta varmistuneet, mutta ennakkotietojen mukaan Lari Seppälä voitti C-Super luokan. Kamppailu voitosta oli tiukka, varikkohuhujen mukaan luokkavoitto ratkaistiin viimeisessä osakilpailussa ja sielläkin jouduttiin laskemaan tasapisteistä johtuen kilpailussa saatuja nolla suorituksia. Larin lisäksi C-super-luokan osakilpailuissa palkintokorokkeella nähtiin Aleksi Saine ja Antti Jukarainen.

C-yleinen luokassa Hämeen moottorikerhoa edusti kaudella 2012 Leevi Seppälä, Teemu Aimonen ja Leevi Seppä. Leevi Seppälä otti Jyväskylän kisasta ykkössijan ja Teemu Aimonen omissa HäMK kilpailuissa kolmossijan.

C-vapaa luokassa debytoivat HäMK:n Joona Seppälä, Aleksi Kuuluvainen ja Vilkku Selin. Joona nappasi omista Sulkavuoren kisoista pronssimitalin.

Kauden päätteeksi suunnattiin Ruotsiin hakemaan kokemusta kansainvälisistä kisoista. Ruotsin ylempien sarjojen taso on kovempi kuin Suomessa, mutta onneksi junnupuolella päästiin hätyyttelemään myös palkintopallisijoituksia. HäMK:n Antti Jukarainen sijoittui hienosti C-luokassa toiseksi.

Terveisin  Harri Oittinen ja Jari Sulkanen