Trial ja Biketrial, kausi 2013

31.10.2013

Lari Seppälä (ja Maammelaulu) 1. sija EM trialin osakilpailu, youth international, Ruotsi, Borås. Nuorten luokan 2. sija, B luokan 3. sija ja lisäksi pronssia trialn SM kerhojoukkuekilpailuista. Larilla kilpiluissa reppurina Tommi Kallio
Jussi Haapanen henkilökohtainen suomenmestaruus hopea. Lisäksi pronssia trialn SM kerhojoukkue kilpailuista. Reppurina Jouni Markkula.
Reppurina Mikko Hanninen
Mikko Seistola B luokan voittaja, pronssia trialn SM kerhojoukkue kilpailuista. Lisäksi luokkavoitto Tapa Trial kilpailussa, Baltian mestaruussarjassa. Reppurina Mikko Hanninen
Aleksi "Jypy" Sulkanen, A luokan voitto. Kansainvälisissä kisoissa Jypy kävi Espanjaa myöden, paras osakilpailu sijoitus Ruotsissa A luokassa toinen.
Antti Jukarainen B luokan voittaja. Kansainvälisissä kisoissa Antti kävi Ruotsissa missä paras sijoitus A luokan 4.
Samuel Jääskeläinen C luokan voittaja. Mopopuolella C yleisessä neljäs

Kausikooste kerhon Trial ja Biketrial kuljettajien menestyksestä kaudella 2013

Trialin SM- ja Cup kausi 2013

Onnittelut Jussi Haapaselle Eliittiluokan hopeasta, joka tuli tasapistein voittajan kanssa. Viimeisen osakilpailun tulos ratkaisi kokonaiskilpailun, jossa Jussi sijoittautui toiseksi.

Jukka Pylväs taiteili itsensä A-luokassa pronssille. Hän antoi tasoitusta, kun joutui jättämään viimeisen osakilpailun väliin 6-days enduro-kilpailun päällekkäisyyden vuoksi.

B-luokan mestari oli Mikko Seistola ja Vesty-cupin komea ja maailmaa nähnyt pokaali matkasi Pirkkalaan. Mikko pystyi vaihtamaan A-luokkaan viimeisessä kilpailussa, joka ei vaarantanut mestaruutta. A-luokan kisassa Mikko ajoi sijalle 4. Olisiko tässä Mikon ensi vuoden luokka? Nuori lahjakkuus Lari Seppälä ajoi avaus kaudellaan B-luokassa pronssille. Bodium-sijoitukset antoivat vielä odotuttaa itseään, joten tasaisuus kauden aikana oli Larin pronssin takeena. Tommi Kallio, Tommi Vuojalainen ja Vesa Kähönen kävivät ajamassa yhden B-luokan kilpailun. Tommi K:n kotikilpailun kolmas sija tarkoittaa, että palkintokaappiin oli tehdä tilaa vielä yhdelle pokaalille.

Nuorten luokkaan HäMK:läisistä osallistuivat Lari Seppälä ja Tommi Vuojalainen kilpailu Nuorten luokasta oli jännittävä koko kauden ajan sijoitusten vaihdellessa osakilpailuittain. Lari taisteli mestaruudesta koko kauden ja päätti kauden hopea sijalle. Larille jäi myös ensi kaudelle tavoitetta Nuorten luokkaan. Tommin kilpailukausi jäi kesken nuoren miehen muiden kiireiden sanelemana, mutta toivottavasti näemme Tommin lähitulevaisuudessa jaksoilla.

Super-Cup luokan kolmannelle sijalle ajoi Harri Oittinen. Harrin kilpailukausi ei varmasti mennyt aivan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti, mutta hän palaa ensi kaudella lähtöviivalle vahvempana kuljettajana. Santtu Selin kävi kokeilemassa SC-luokan kilpailua 80cc:lla.

C-Super luokassa HäMK:llä oli kolme osallistujaa, joista parhaiten sijoittui Santtu Selin 5. sijalle. Santun paras sijoitus yksittäisessä kilpailussa oli 2. sija Heinä-trialissa. Leevi Seppälän avauskausi tässä luokassa toi 9. sijan. Aleksi Sulkanen päätti keskittyä kilpailemaan Bike-trialissa, joten kilpailukausi jäi kolmen osakilpailun mittaiseksi.

C-Yleinen luokan neljännelle sijalle ajoi Samuel Jääskeläinen, joka paransi ajoaan kauden edetessä, päättäen kauden osakilpailu voittoon viimeisessä osakilpailussa. Olli Nieminen ja Kalle Kuoppala ajoivat vajaan kauden C-Y luokassa. Olli oli 6. ja Kalle 8. lopputuloksissa.

C-Vapaa luokassa Leevi Seppä päätti kauden Jussin tavoin hopea sijalle, joka ratkesi viimeisessä kilpailussa. Leevillä on edessään luokan vaihto ensi vuonna C-Yleiseen. Vajaan sarjan ajanut Juho Tommila otti 4. sijan ja myös Juhon tiimi miettii ensi kaudella luokan vaihtoa.

Kerhojoukkueiden SM kilpailussa HäMK:n ykkösjoukkue saavutti pronssia. Joukkueessa ajoivat Jussi Haapanen, Jukka Pylväs, Lari Seppälä ja Mikko Seistola. Kakkosjoukkue sijoittui 9. sijalle, joukkueessa kilpailivat Tommi Kallio, Santtu Selin, Jarkko Vuolle, Tommi Vuojalainen.

Epäviralliset tulokset, jotka sisältävät kaikki luokat: kymalainen.net

Kansainväliset kilpailut

Lari Seppälä osallistui EM-sarjan FIM Europe Youth Trial International luokan osakilpailuihin Norjassa ja Ruotsissa. Norjan osakilpailun 6. sija oli hieno saavutus Larin ajaessa ensimmäistä kertaa Non-stop säännöillä. Ruotsin osakilpailun Lari voitti. Taakse jäi 37 muuta junnu-kuskia.

Tommi Kallio kokeili myös kansainvälistä kisaamista luokassa FIM Europe Trial International. Tommi oli kilpailun 13.

Harri Oittinen ja Mikko Seistola kävivät ajamassa Virossa Tapa Trial kilpailun, josta tuliaisena olivat ensimmäiset sijat. Tapa Trial kuluu Baltian mestaruussarjaan.

Baltian mestaruussarjan kokonaistulokset: Http://kymalainen.net/013_lastentaitoajo_mpt/mini_sulka/Baltic_2013_overall_results.pdf

BIKETRIAL

Biketrialissa kausi 2013 Hämeen Moottorikerhon kuljettajien osalta oli johdonmukainen jatko viime kaudelle. Kova harjoittelu tuottaa tulosta ja se näkyi ilahduttavasti treenikivien kasvamisena, sekä myös kisatuloksissa. Kerhon kuljettajat osallistuivat ilahduttavasti myös kansainvälisiin kilpailuihin ja sillä saralla on lupa odottaa kasvavaa osallistujajoukkoa myös ensi vuonna.

Elite-luokassa veljekset Olli ja Mikko Siren osoittivat ilahduttavaa kehitystä ja hätyyttelivät Eliten kärkeä. Veljeksistä nuorempi, Mikko nousi jo Eliten SM taistossa yhteispisteissä kolmannelle sijalle, ja maininnan arvoinen on Mikon kauden viimeinen kisa Ruotsissa, jossa hän pesi melkein koko Suomen Elite joukkueen. Sitkeä treenitahti antaa odottaa ensikaudella vielä parempia tuloksia, joskin kisakausi saattaa häiriintyä armeijasta, Mikko aloittaa alokkaana heinäkuussa 2014. Veli Olli oli kauden yhteispisteissä viides, mutta hyvänä päivänä nousi SM kisoissa podiumille, ja on siten ensi kesänä varteenotettava kilpailija kaikissa kilpailuissa.

A-luokassa Aleksi Sulkanen voitti luokkamestaruuden ottamalla haltuun osakilpailuvoitot kolmessa osakilpailussa. Jos treenitahti säilyy talven ajan kuluneen kesän veroisena, Aleksi nousee ensi kesäksi Elite-luokkaan.

Aleksi osallistui kaudella myös kansainvälisiin kisoihin. Espanjan Valderrobresissa järjestettiin EM-kilpailut, jossa Aleksi sijoittui sijalle 13 omassa ikäluokassaan. EM kisoissa luokat on jaettu junioreissa ikäryhmittäin. Ruotsissa hän kävi kilpailemassa kolmessa osakilpailussa, kauden alussa B-luokassa Aleksin sijoitukset olivat toinen ja kolmas, kauden viimeisessä kisassa Aleksi osallistui A-luokkaan, jossa hän oli toinen.

Antti Jukarainen on harjoitellut kuluneena kautena tavoitehakuisesti, ja hän voitti B-luokan mestaruuden. Myös Antti kävi kansainvälissä kisoissa, mukana Ruotsista sijoitukset B-luokassa 8 ja 10, sekä kauden viimeistä kisasta A-luokassa sija 4. Kaudelle 2014 Antti nousee A-luokkaan, eikä Elite-luokan jaksotkaan aivan kaukana ole.

B-luokan muita kilpailijoitamme olivat Tuomas Aimonen, neljäs, Lari Seppälä viides ja luokkanousun kaudella tehnyt Olli Nieminen ollen B-luokassa seitsemäs. Tuomas ja Olli olivat mukana myös Ruotsin kisoissa, Tuomas otti alkukauden osakilpailuissa B-luokassa sijat 12 ja 14, Olli Nieminen nappasi kultaa kolmessa osakilpailussa Ruotsin C-luokassa. Suomen C-super-luokassa Olli oli kolmas.

C-Super luokassa HäMK putsasi pöydän. Samuel Jääskeläinen voitti, Leevi Seppälä oli toinen, ja Olli Nieminen kolmas. Lisäksi kahden osakilpailun tulokset oikeuttivat kokonaispisteissä Aleksi Saineen kuudenneksi, Tuomas Aimonen nousi kesken kauden B luokkaan, mutta oli C-Superissa yhdeksäs ja Santtu Selin kymmenes.

C-yleinen luokassa HäMK lippua piti korkealla Leevi Seppä, joka oli yhteispisteissä seitsemäs.

C-Vapaa luokassa kerhostamme oli runsas osallistujajoukko, ja menestystäkin on tullut. Niilo Stenvall oli luokan yhteispisteissä toinen ja Joona Seppälä kolmas. Luokkanousuja on odotettavissa. Niilo kävi lisäksi kokeilemassa kansainvälisiä kisoja Ruotsissa, ollen siellä yhdeksäs C-luokassa. Paluulaivassa Niilo oli sitä mieltä, että ensi kesänä pyörä pakataan ulkomaan kisoihin useasti. Kristian Ilvessuo oli C-vapaan yhteispisteissä viides, Werneri Mikkola seitsemäs, Alessi Autioniemi kuudestoista ja Vilkku Selin kahdeksastoista.