Tampereen indoor biketrial 2014

4.2.2014

Kuvassa kilpailun paras suomalainen, Mikko Siren, Elite 2.
(Kuva, Kosti Koistinen)
Kuvassa kilpailun paras suomalainen, Mikko Siren, Elite 2. (Kuva, Kosti Koistinen)

Tampereen luolassa pidettiin polkupyörätrialin sisäkilpailut 1.2.2014. Osallistujia oli mukana hyvin. Paras osallistujamäärä oli Elite-luokassa. B luokassa saatiin myös hyvä kilpailu järjestettyä. A luokkan osallistujamäärrää tiputti pari aikaisempaa loukkaantumista.

Kilpailu ajettiin sovelletuilla UCI säännöillä. Kilpailussa oli erikoissääntö, jossa maan käyttö kiellettiin. Pyörillä oli ajettava siis vain esteiden päällä. Tämä johtui luolan rajallisesta korkeudesta. Muuten luolan tila riitti kiitettävästi. Kuitenkin tilaa oli verrattain vähän, joten lipputulojen kerääminen luolan kisoihin on hankalaa. Paikalla myytiin leipää, limsaa, patukkaa, kahvia kaakaoa ja trippejä.

Kilpailussa oli 6 jaksoa, jotka ajettiin kolme kertaa. Ajoaika oli neljä tuntia. Elite luokalle järjestettiin Superfinaali, joka tarkoitti sitä, että elite kuljettajat jättivät kolmannen kierroksen toisen jakson ajamatta.Jäljelle jäänyt jakso ajettiin kilpailun jälkeen siinä vaiheessa käänteisessä järjestyksessä. Tämä mahdollisti suuremman yleisön keräämisen eliten jaksoille.

Tampereen luolaan oli kokoontunut 14 ajajaa, valitettavasti Olli Siren, Antti Jukarainen ja Antti Rekilä olivat kaikki käsi kipsissä, eivätkä voineet ajaa. Eliitti luokassa ruotsin Tobias Hult otti kullan, Mikko Siren oli hienosti toinen ja ruotsin Viktor Hedin oli kolmas. Aleksi Sulkanen debytoi Eliitti luokassa ja nappasi neljännen sijan. Kaikkiaan luokassa oli 8 ajajaa. Erityisesti Mikko ja Aleksi voivat olla tyytyväisiä suorituksiinsa. Molemmat ovat treenanneet intensiivisesti viime aikoina, ja kehitystä on tapahtunut. A-luokassa Jyväskylän Markus Peura oli ensimmäinen ja Ruotsin Erik Hult oli toinen. Luokassa oli vain kaksi ajajaa, yllä kerrotut onnettomuudet verottivat osallistujajoukkoa. B-luokassa Markuksen veli Samuli nappasi kullan, Tampereen Tuomas Aimonen ja Olli Nieminen ottivat muut podiumpaikat. Max Angelma aloitti intensiivinen treenauksen syksyllä, ja oli neljäs B-luokassa. Maxin ajo on kehittynyt huimasti syksyn aikana.

Keskustelua ja tulokset löytyy täältä

Kuvia: Kosti Koistinen