HäMK 90-VUOTISJUHLA

7.12.2021

Hannu Soro tuomassa HLU:n tervehdystä
Hannu Soro tuomassa HLU:n tervehdystä
Juhlaväki tarkkana
Juhlaväki tarkkana
Vakavat ilmeet,onneksi vain kuvanoton hetken
Vakavat ilmeet,onneksi vain kuvanoton hetken
Juhlamalja, Asko Keskinen ja SML pääsihteeri Ville Salonen
Juhlamalja, Asko Keskinen ja SML pääsihteeri Ville Salonen
Laulu- ja soitinyhtye Three Decades
Laulu- ja soitinyhtye Three Decades
Tervehdysvuorossa Petteri Pohjola, Pirkan Moottorimiehet
Tervehdysvuorossa Petteri Pohjola, Pirkan Moottorimiehet
Atte Suolammi ja Anten pytty
Atte Suolammi ja Anten pytty
Jyrki Hakomäki ja palkintohymy
Jyrki Hakomäki ja palkintohymy
Lahjasatoa
Lahjasatoa

Lämminhenkinen juhla kruunasi onnistuneen juhlavuoden

Hämeen Moottorikerho ry 90-vuotta

Odotettua juhlailtaa vietettiin Ravintola Frenckellin historiaa huokuvissa tiloissa lauantaina 30.10.2021. Paikalla ilahduttavasti noin 80 kerholaista ja taustavaikuttajaa nuorista harrastajista ikinuoriin veteraaneihin. Puheenjohtaja Asko Keskinen avasi illan maljapuheella. Keskinen totesi kerhon historiasta löytyvän niin pitkä lista merkittäviä henkilöitä, satoja kilpailuja, useita MM-tasoisia tapahtumia kaikissa merkittävissä lajeissa, järjestettyjä kilpailuja läpi valtakunnan ja myös Virossa, ettei näiden kaikkien nimeämiseen tässä ole mitään mahdollisuuksia. Tästä kaikesta voidaan olla suoraselkäisesti ylpeitä ja toiminta jatkuu vireänä. Sattumalta Suomen Moottoriliitolta lahjana saatu Piritan katuratakilpailusta kertova taulu viittaa sopivasti virolaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Kerhon kilpailijoista ainakin Voitto Kaivosoja ja Ilkka Jaakkola ovat kisanneet tuolla legendaarisella radalla. Keskinen nosti esiin myös kerhon pitkäaikaisen edustuksen Moottoriliiton eri toimielimissä ja edelleen FIM Europen hallinnossa.

Tampereen kaupungin tervehdyksen toi liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola. Hän muisteli lämmöllä takavuosien kilpailuja Horhassa, Pyynikillä ja Eteläpuistossa. Teknisesti hyvin toimiva Kaanaa ei ole pystynyt paikkaamaan näiden keskeisillä paikoilla olleiden suorituspaikkojen menetystä, ei etenkään yleisömäärien suhteen. Oivaltavasti Paavola vertasi Hämeen Moottorikerhoa toiseen 90-vuotta täyttävään mahtiseuraan Ilvekseen. 30-luvun niukkuudessa rohkeat nuoret miehet toteuttivat unelmansa ja loivat omalla työllään mahdollisuudet rakkaalle harrastukselleen. Molempien kohdalla menestystarina jatkuu.

Suomen Moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Erkki Heikkinen totesi Hämeen Moottorikerhon olevan yksi harvoista yleiskerhoista, jotka ovat järjestäneet kilpailuja useissa eri SML:n lajeissa kohokohtina neljän eri lajin MM-kilpailut. Heikkisen mukaan HäMK on pitänyt tärkeänä osallistumista Suomen Moottoriliiton toimintaan ja näin kokenut tärkeäksi mp-urheilun kehittämisen maanlaajuisesti. Liiton lahja (alun perin Viron liiton lahja 90-vuotiaalle SML:lle) muistuttaa, että HäMK aloitti ensimmäisenä kerhona yhteistyön Viron kanssa jo 30-luvulla ja on jatkanut vahvasti nykyhetkessä järjestämällä kolmet supermoton SM-kilpailut Tabasalussa alkaen vuodesta 2016.

 

Juhlassa jaettiin mittava määrä erilaisia huomionosoituksia, ajajamerkkejä, ansiomerkkejä sekä palkintoja. Onnittelunsa lahjoineen toivat seuraavat tahot: Lapin Moottorikelkkailijat/Jukka Lainkari, Hämeen Liikunta ja Urheilu/Hannu Soro, Kangasalan Moottorikerho/Miska Aaltonen ja Heikki Salokannel, Safarikelkkailijat Tampere/Ari Kolehmainen ja Jari Heinilä, Oriveden Moottorikerho/Kari Rannanautio, Pirkan Moottorimiehet/Petteri Pohjola sekä Tampereen Vauhtipuisto/Ahti Laakso. Onnittelunsa sähköisesti välitti Motopark Racing Club/Tapio Nevala ja Miia Raukko.

Juhlaväki viihtyi leppoisassa tunnelmassa mainiosti. Kokki oli loihtinut maittavan ja monipuolisen illallisen. Keveistä taustarytmeistä vastasi taitava laulu- ja soitinyhtye Three Decades. Ystävällinen palvelu kruunasi onnistuneen juhlaillan. Tästä on hyvä jatkaa kohti Suomen Moottoriliiton 100-vuotisjuhlaa vuonna 2022.

Pian juhlan jälkeen saatiin kerhon 90-vuotisjuhlajulkaisu oikoluvun jälkeen painoon ja marraskuun lopulla oli uunituote julkaisu valmiina toimitettavaksi jäsenistölle sekä sidosryhmille. Mikäli et ole saanut omaa kappalettasi tai tiedät jonkun muun kaipaavan julkaisua, niin ole yhteydessä pj. Asko Keskiseen. Teksti: Jari, kuvat: Jykä