Trialin EM-sarjan startti Espanjassa ajettu

12.4.2022
Ranskasta haetaan vielä parempaa tulosta!

Trialin EM-sarja polkaistiin käyntiin 10.4. Espanjan Pobladurassa. Suomea edustava 19-vuotias Samuel Jääskeläinen sai lomaa varusmiespalvelusta ja pääsi aloittamaan EM-urakan.

Hämeen Moottorikerhon kuski osallistui EM-kauden avauskilpailuun nuorten sarjassa. Samuel sijoittui neljänneksitoista ja kirjasi uransa ensimmäiset mestaruussarjan pisteet. Valmentajaisä Sami Jääskeläinen tuurasi Tommi Kalliota avustajan paikalla.

Samuelin kilpailua voidaan pitää onnistumisena, vaikka armeijan ja koronaviruspandemian takia harjoittelu on ollut haastavaa. Tätä selitystä Samuel ei kuitenkaan hyväksy. Hän ei ollut tyytyväinen omaan sijoitukseensa ja toteaa: ”Ensimmäisen kierroksen takia menetin mahdollisuuden hyvään tulokseen, onneksi toisen kierroksen ajo sujui paremmin. Ensi viikolla mennään taas."

Samuel istuu varikolla ja miettii ääneen: ”Kunpa jo ensimmäisellä kierroksella pystyisin ajamaan varmemmin. Toinen kierros oli jo parempi.” Suomen kokeneempaa kaartia edustava Staffan Floessell vastaa: ”Sun pitää ajaa lämmittelyajo niin tosissaan ja kovaa, kuin se olisi jo kisan ensimmäinen kierros. Kroppa pitää saada hereille.” Samuel kuunteli tarkasti kokeneemman kuskin neuvoja.

Samuel pakkaa moottoripyöränsä ja varusteet pakettiautoon ja suuntaa kolmihenkisen tiiminsä kanssa seuraavaksi Ranskan Bréal-sous-Montfort:iin. 1200 kilometrin siirtymä ajetaan yhteen putkeen, kuljettajaa vaihtaen. Toinen EM-sarjan osakilpailu ajetaan Ranskassa 17.4.2022. Samuel ehtii harjoittelemaan ja tutustumaan kisapaikan maastoon, ennen kisapäivää.

Samuelin mukana kisamatkoille Eurooppaan pääset seuraamalla some-tilejä:

IG: _sjracing FB: samuel.jaaskelainen.trial 

Lisätiedot

Pasi Jääskeläinen, manageri pasi.j@gmail.com puh. 040 077 1838

Teksti ja kuvat Samuel Jääskeläisen tiedotus