HÄMEEN SUPERMOTO SM 11.6.2022

8.6.2022

Soitiala 34 ja Salstola 146 voittokamppailussa Kaanaassa 2021
Soitiala 34 ja Salstola 146 voittokamppailussa Kaanaassa 2021

Sami Salstola tähdittää Kimi Circuitin kilpailua

Sami Salstola tähdittää Hämeen SM-Supermotoa Kimi Circuitilla

Parhaiten legendaarisesta Pyynikin TT-ajosta tunnettu 91-vuotias Hämeen Moottorikerho ry järjestää Supermoton SM-kilpailun Lappeenrannan Kimi Circuit-radalla lauantaina 11.6.2022. Yhä vetreällä kerholla on myös pitkän perinteet supermotokilpailujen järjestäjänä, mutta miksi nyt kilpailu kaukana Hämeestä? Idea tapahtuman järjestämisestä Kimi Circuitilla tuli aktiivikilpailijoilta, joukossa Kouvolan lajin kestomenestyjä Sami Salstola. Sami kehui rataa hyväksi ja oli hämäläisille valmiiksi tuttu useista voittoon päättyneistä vierailuistaan Tampereen Kaanaan radalla. Suunnittelutyö Lappeenrannassa eteni suotuisasti ja nyt kilpailu on viittä vaille valmis.

Sami Salstola on ilmoittanut naulaavansa ”tavoitteelliset kilpahanskat” nyt, mutta ajavansa edelleen valikoivasti yksittäisiä kilpailuja. Vuonna 2005 isoveljen perässä alkanut ura hakee vertaistaan. Kovassa nosteessa ollut laji vei heti mukanaan ja jäärata-ajo jäi toiseksi. Vuosina 2009–2013 Sami ajoi brittitallissa paikallisen sarjan lisäksi EM- ja MM-lähtöjä. Tuloksena kaksi EM-pronssia. Viron mestaruuksia on neljä ja kotimaista SM-kultaa löytyy palkintokaapista viisi. Jatkossa Sami aikoo jakaa kokemustaan ja tietotaitoaan avuksi tuleville nuorille kuskeille. Hyvän yhteistyön kunniaksi Sami edustaa tulevassa kilpailussa järjestävää seuraa Hämeen Moottorikerhoa. Kärkipään takuu varmoina kirittäjinä kisaan osallistuvat Antti Soitiala sekä Viron Eero Madisson.

Supermoton SM-lähtöjen lisäksi radalla nähdään juniorien startteja ja päivän täydentää näyttävä 4-tunnin mopoendurance joukkuekilpailuna. Nähtävää riittää koko päiväksi. Harjoitukset alkaen klo 9:00, SM-Supermoto klo 12:00 ja mopoendurance klo 15:15.

 

Teksti ja kuva: Jari Heinilä