Jääspeedwayn henkilökohtainen SM 10.2.2024

11.2.2024


Kerhon Suolammi neljäs ja Koivula yhdeksäs

 

JÄÄSPEEDWAY: Aki Ala-Riihimäki Suomenmestari 2024
10.02.2024 - Ratalajiryhmä / SML

Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-finaali kaasuteltiin tänään Hollolassa, Messilän satamassa. Kilpailuun oli ilmoittautunut 21 kuljettajaa, joten ennen varsinaisen kilpailun alkua jouduttiin ajamaan karsintaerät. Kahden karsintaerän voittajille oli luvassa paikka suoraan kaavioon. Erien toiseksi ja kolmanneksi tulleet ajoivat vielä Last Chance-erän, josta voittaja pääsi suoraan kaavioon ja sijoille kaksi ja kolme tulleet kilpailun varamiehiksi. Varsinaisessa kilpailussa luvassa oli 20 alkuerää, jonka jälkeen kaksi parasta pistemiestä lunastivat paikkansa päivän finaaliin ja sijoille 3.-6. tulleet semifinaaliin, josta kaksi nopeinta jatkoivat finaaliin. Kilpailussa nähtiin muun muassa kaksi viikkoa sitten tämän vuoden MM-sarjaan itsensä ajaneet Heikki Huusko, Max Koivula sekä Aki Ala-Riihimäki.

Alkuerissä parasta vauhtia piti Ala-Riihimäki, voittaen kaikki ajamansa erät. Samalla hänestä tuli päivän ensimmäinen finalisti. Toisena paikkansa suoraan finaaliin lunasti Atte Suolammi, joka ajoi alkueristään 13 pistettä. Max Koivula oli alkuerien kolmas 12 pisteellään. Koivula tuli omassa avauserässään hylätyksi, ajaen sen jälkeen neljä erävoittoa. Koivulan seuraksi itsensä semifinaaliin ajoivat kymmenen pistettä keränneet Huusko, Christer Biskop ja Matti Isoaho.

Semifinaalin ykkösenä ruutulipulle ajoi Koivula, napaten samalla finaalipaikan itselleen. Finaalinelikon täydensi semfinaalissa toiseksi tullut Huusko. Biskop oli semifinaalin kolmas ja samalla kilpailun viides. Isoaho jäi semifinaalin viimeiseksi ja kilpailussa sijalle kuusi.

Finaalissa parhaan startin sai sisäradalta lähtenyt Ala-Riihimäki napaten kärkipaikan itselleen. Ulkoa lähtenyt Huusko nappasi ensimmäisessä kurvissa kakkospaikan saaden Koivulan peräänsä, Suolammen seuratessa perässä. Järjestys ei erän aikana enään muuttunut vaan selvään voittoon ja mestaruuteen ajoi Ala-Riihimäki. Huusko nappasi hopeaa ja kovan painostuksen Huuskolle antanut Koivula nappasi pronssia. Suolammi oli finaalin ja kilpailun neljäs. Mestaruus oli kokeneelle Ala-Riihimäelle uran neljäs.

Näin tuore mestari itse kommentoi kilpailuaan:
"Tuloksellisesti ei voi parantaa, mutta ajollisesti ehkä vielä. Pyörän kehitystyö on vielä kesken ja suunta on eteenpäin. Viikon päästä on Ruotsissa PM-finaali vaikka olkapää vaivaakin. Sitten on Inzellissä MM-sarjaa, johon on onneksi vielä toipumisaikaa."


Tulokset:
1. Aki Ala-Riihimäki, SeMK 15+3
2. Heikki Huusko, KaMK 10+2+2
3. Max Koivula, KaMoKe 12+3+1
4. Atte Suolammi, HäMK 13+0
5. Christer Biskop, KPMK 10+1
6. Matti Isoaho, OMK 10+0
7. Anssi Lehtinen, SsMK 10
8. Markku Weckman, HyMK 8
9. Jani-Pekka Koivula, HäMK 7
10. Riku Laurunen, PirMM 5
11. Jukka-Pekka Seppä, VaMP 5
12. Eero Jaakkola, FMS 3
13. Jussi Hulkkonen, VRT 3
14. Rami Systä, JaMoKe/UA 3
15. Mika Helin, FMS 2
16. Timo Kankkunen, VRT 2
17. Severi Toivola, ASMP 1
18. Andrew Barret, JaMoKe/UA 0

*Aki Ala-Riihimäki ajoi uransa neljännen Suomen mestaruuden tänään Messilässä. Kuva: Jesper Veldhuizen / Baansportfansite.nl*

Teksti: Matias Hirsimäki, Ratalajiryhmä / SML